mail

Osnovna škola Matije Gupca

Group logo

2018-05-08 11:57:09

Edukacija odgojno - obrazovnih djelatnika u sklopu projekta "In Medias ReStart" - Slatina, 18. - 19. travnja 2018.U sklopu projekta „In Medias ReStart - integrativan pristup poučavanju medijske, digitalne, čitalačke, prirodoslovne, višejezične i multikulturalne pismenosti“, sufinanciranog sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda, održana je edukacija odgojno – obrazovnih djelatnika koji sudjeluju u projektu, na temu „Medijska i digitalna pismenost“.

Ova druga po redu edukacija održana je u Slatini, u prelijepom ambijentu imanja Višnjica, 18. i 19. ožujka, a predavanjima i radionicama prisustvovalo je dvadesetak odgojno – obrazovnih radnika, iz tri odgojno – obrazovne ustanove koje sudjeluju u projektu: OŠ Matije Gupca iz Zagreba kao korisnika projekta, te partnera na projektu OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja i SŠ Marka Marulića Slatina.

Budući da je cilj projekta izrada kurikula izvannastavnih aktivnosti koje integriraju poučavanje iz područja više vrsta pismenosti, na drugoj edukaciji smo od naših edukatora učili o prirodoslovnoj i multikulturalnoj pismenosti.

Predavači i teme su bili:

doc. dr. sc. Alena Letina:

Prirodoslovna nastava usmjerena na razvoj učeničkih kompetencija;
Istraživački usmjerena nastava kao poticaj razvoju prirodoznanstvane pismenosti učenika;
Kreativno učenje i poučavanje u prirodoslovnoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima;
Daroviti učenici i nastava prirodoslovlja,

te izv. prof. dr. sc. Siniša Opić:

Različitosti nas obogaćuju;
Višekulturalnost;
Zaštita prava djece;
Zaštita prava odgojno - obrazovnih djelatnika.

Usvojene informacije, znanja i vještine koje su nam edukatori približili na izuzetno zanimljiv i profesionalan način bit će svakako iskorištene i primjenjene u daljnoj razradi projektnih ciljeva.
*Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost OŠ Matije Gupca, Zagreb